Alapanyag meghatározás

Thermo alapanyag :

A termék anyaga egy vegyi anyaggal kezelt, amely direkttermál eljárással (festékszalag nélkül) nyomtatható, a nyomtatófej által közvetített hő hatására a címke a melegített pontokon elszíneződik. Az elszíneződés alakítja ki a nyomtatási képet. Száraz és normál hőmérsékleti körülményekhez ajánlunk.

Thermo Normál Eco címke:

Normál ragasztó réteggel ellátott, legáltalánosabban használt alapanyag. A címkenyomtató fej által közvetített hő hatására a címke a melegített pontokon elszíneződik. Az elszíneződés alakítja ki a nyomtatási képet.
Előnye: nyomtatáshoz nem szükséges festékszalag, kisebb a kellékanyag költség.
Hátránya: a címke különösen érzékeny vegyi anyagokra, hőre, napsugárzásra, (hatásukra elszíneződik, olvashatatlanná válik), fizikai behatásra (dörzsölésre).
Felhasználási terület: leggyakrabban rövid életciklusú termékek, önmagában is érzékeny áruk címkézésére ajánljuk (zöldség-gyümölcs, hús-hentesáru, pékáruk, romló élelmiszerek). Irodai alkalmazásokra, boríték postai címzés, egészségügyi alkalmazás (laboratórium), gyártási folyamatkövetés, logisztikai jelölő címke, raklap azonosításra. Valamint minden olyan esetben, amikor a címkézett termék nem áll sokáig a raktárban.

Thermo Normál Top címke:

A thermo alapanyagok tulajdonságain túl, (a címkenyomtató fej által közvetített hő hatására a címke a melegített pontokon elszíneződik. Az elszíneződés alakítja ki a nyomtatási képet). A Top bevonatának köszönhetően fokozottan ellenáll a nedvességnek, hőnek és a súrlódásnak. Erős hűtőházi ragasztója révén lehetővé válik velük a fagyasztott termékek címkézése akár hűtőházon belül, akár onnét ki hozva enyhén párásan.
Előnye: nyomtatáshoz nem szükséges festékszalag, kisebb a kellékanyag költség. A hűtőházi normál ragasztónak köszönhetően lehetővé válik velük a fagyasztott termékek címkézése akár hűtőházon belül, akár onnét ki hozva enyhén párásan. Hűtőházi tárolás során a nyomtatott felület nem halványul el, és nem válik olvashatatlanná.
Felhasználási terület: hűtendő termékek címkézése enyhén párás állapotban is, hűtőházi tárolás során a nyomtatott felület tovább bírja. Hűtőipari ládák, dobozok, raklapok címkézése, logisztikai gyártási folyamatkövetés.

Thermo Prémium Top címke:

A thermo alapanyagok tulajdonságain túl, (a címkenyomtató fej által közvetített hő hatására a címke a melegített pontokon elszíneződik. Az elszíneződés alakítja ki a nyomtatási képet). A Top bevonatának köszönhetően fokozottan ellenáll a nedvességnek, hőnek és a súrlódásnak. Extra erős hűtőházi ragasztója révén lehetővé válik velük a fagyasztott termékek címkézése akár hűtőházon belül, akár onnét ki hozva enyhén párásan.
Előnye: nyomtatáshoz nem szükséges festékszalag, kisebb a kellékanyag költség. A hűtőházi extra erős ragasztónak köszönhetően lehetővé válik velük erősebb igénybe vételnek ki tett  fagyasztott termékek címkézése akár hűtőházon belül, akár onnét ki hozva enyhén párásan. Hűtőházi tárolás során a nyomtatott felület nem halványul el, és nem válik olvashatatlanná.
Felhasználási terület: hűtendő termékek címkézése enyhén párás állapotban is, hűtőházi tárolás során a nyomtatott felület tovább bírja. Hűtőipari ládák, dobozok, raklapok címkézése, logisztikai gyártási folyamatkövetés.

 

A méret meghatározása

Az etikett méretének kiválasztásánál több szempontot szükséges figyelembe venni. Egyrészt adott az etikett címke elhelyezésére rendelkezésre állóhely nagysága, illetve a címkén elhelyezni kívánt tartalom mennyisége. Ezen kívül figyelembe kell venni a nyomtatóba használható etikett szélességi és magassági adatait, mely meghatározza a legkeskenyebb és legszélesebb, illetve legrövidebb és leghosszabb címke méretét. Ezeket az adatokat a nyomtató vagy a mérleg használati utasításában, a nyomtató beállításai menüpontban meg találhatóak.

A címke méretei többféleképpen is értelmezhetőek, a megfelelő rendeléshez nagyon fontos ezeknek a paramétereknek a tisztázása.

Az 1. kép a nálunk szabványos elnevezéseket mutatja. Ajánlatainkban az első méret mindig a címke szélessége (képen: SZ) a második érték pedig a címke magassága – más néven a futásirány (képen: M).

 

Megfelelő kiszerelés a nyomtatóhoz

A különböző mérleg és etikett nyomtató típusokba, más-más belső és külső átmérővel rendelkező tekercsek használhatóak. A mérleg nyomtató, illetve az etikett nyomtató fizikai határai határozzák meg, hogy mekkora tekercset tehetünk az eszközbe. Fontos tényező a tekercs belső átmérője, illetve a maximális tekercs külső átmérője.

Tekercselés irányának meghatározása

Előnyomott címke gyártásánál következő tekercselési módok, és irányok közül lehet választani. A betű iránya az előnyomott grafika irányát, mutatja.

Papír

  1. A pénztárgépben kizárólag jól olvasható, olvashatóságát a felhasználástól számított legalább 8 évig megőrző folytonos papírtekercs használható.
  2.  A hőpapír használatának további feltétele, hogy a papírtekercs hátoldala tartalmazza az alábbi adatokat:
  • a)    „A hőpapír pénztárgép vagy taxaméter hőnyomtatóban használható.”,
  • b)    az 1. pontban foglaltaknak megfelelő hőpapírként Magyarországon elsőként forgalomba hozó neve, címe,
  • c)    a hőpapír használhatóságának határideje (év, hó, nap),
  • d)    „Olvashatóságát megőrzi 8 évig”,
  • e)    az olvashatóság megőrzés feltételei.